Wat is een healing of reading

Algemeen

Zonder dat we daar altijd bewust van zijn, hebben we ons gedragingen en patronen eigen gemaakt die we gebruiken en toepassen in het dagelijks leven. We hebben vaak een beeld gecreëerd over onszelf en over de wereld om ons heen. Dit beeld is vaak gekleurd door overtuigingen. Sommige overtuigingen heb je meegekregen vanuit je opvoeding en omgeving. Sommige heb je opgedaan door mooie of nare ervaringen. Overtuigingen zorgen er vaak voor dat je op een bepaalde manier reageert op jezelf en op je omgeving waar je zelf niet altijd blij van wordt. Overtuigingen kunnen hardnekkig zijn en je enorm “in de weg” zitten. Soms geeft dat een naar, soms een onbestemd gevoel. Veelal hebben we geleerd dat ‘nare’ gevoel uit te schakelen of te negeren en vaak zijn we ons niet eens meer bewust van wat we aan het doen zijn of waarom. Dan zeggen we: “Ik ben nou eenmaal zo.”

Als deze patronen en overtuigingen je in de weg gaan zitten en je weet niet wat de patronen en overtuigingen zijn, dan kan een healing en/of een reading ervoor zorgen dat de zaken die die je heel kunstig had verstopt, naar de oppervlakte komen. Een healing en/of een reading kan dan ook best confronterend zijn.

Stel jezelf daarom de vraag: wat wil ik? Wat wil ik echt? Ga voelen wat je wilt.

 

Healing

Een healing biedt ondersteuning in je zelfgenezend vermogen. Een healing kan energetische blokkades opheffen, waardoor je energie weer kan stromen. Blokkades kunnen ontstaan door niet of onvoldoende verwerkte emoties, stress, negatieve ervaringen uit het verleden of het heden. Door negatieve gedachten kan je lichaam ook ziek worden. Blokkades kunnen bijvoorbeeld zitten in je chakra’s of in de diverse auralagen.

Elke chakra en elke laag van de aura heeft een bepaalde betekenis dat correspondeert met delen van je lichaam, je geest, je emotie en gedrag. Door bijvoorbeeld het schoonmaken van chakra’s of auralagen en daar helende energie doorheen te laten stromen, kun je blokkades opheffen (of in beweging zetten) en waardoor je jezelf en je lichaam weer in balans kan brengen.

Een healing kan een eventuele aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde, maar het is geen vervanging!

 

Reading

Soms heb je een duidelijke vraag, soms niet. In het eerste geval kijk ik vanuit de vraag naar de informatie die zich laat zien. In het tweede geval kijk ik vanuit hoe je op dit moment in het leven staat, in je ontwikkeling. Tijdens een reading wordt er gebruik gemaakt van symbolen, waaronder de roos. Ik zie de roos, chakra’s en auralagen als hulpmiddel om gerichter te kunnen kijken. Elke chakra, elke auralaag, elk onderdeel van de roos heeft haar eigen specifieke kenmerken.

Het lezen van de roos

Een roos bestaat uit wortels (ben je geaard, heb je verbinding met de aarde, familie-energie, etc.), een steel/stengel (levensloop, hoe stroomt de energie) en een bloem (ontwikkelingsfase; sta je b.v. aan het begin van een proces of aan het einde daarvan). Naast de bloem zelf, wordt er gekeken hoe de roos in haar omgeving staat (hoe zie jij je omgeving, hoe reageer je daar op) en of de roos onder haar eigen zon staat (maak je bv gebruik van je eigen informatie of staat er iets tussen).

Het lezen van de chakra’s

Chakra’s geven veel informatie of het interne leven van iemand. Als je een beetje thuis bent in de betekenis van de verschillende chakra’s, kan je het voor je zelf gebruiken als hulpmiddel jezelf te leren kennen. Er zijn meer dan 7 chakra’s, maar ik werk veelal met de onderstaande chakra’s.

 1. 1e chakra wordt ook wel het stuitchakra of wortelchakra. genoemd. Dit chakra zegt iets over veiligheid, overleven, gegrond zijn, basisbehoeften, vertrouwen, seksualiteit.
 2. 2e chakra wordt ook wel het sacraal chakra genoemd. Dit chakra zegt iets over je emoties, levenskracht, intimiteit, creativiteit, seksualiteit, sensualiteit, vitaliteit.
 3. 3e chakra wordt ook wel het zonnevlechtchakra genoemd. Dit chakra zegt iets over controle, daadkracht, grenzen stellen, beheersing, eigenwaarde, dromen, plannen maken.
 4. 4e chakra wordt ook wel het hartchakra genoemd. Dit chakra zegt iets over je liefde voor jezelf en voor anderen, geven en ontvangen, genade, waardering.
 5. 5e chakra wordt ook wel het keelchakra genoemd. Dit chakra zegt iets over je manier van communiceren, hoe je je uit (of niet), je innerlijke stem.
 6. 6e chakra wordt ook wel het voorhoofdschakra genoemd. Dit chakra zegt iets over je helder zien, overzien, overzicht, je visie, inzicht.
 7. 7e chakra wordt ook wel het kruinchakra genoemd. Dit chakra zegt iets over je eigen weten, autonomie, intuïtie, bewustzijn.

 Het lezen van de auralagen

Je aura geeft o.a. informatie over hoe je relatie is met/tot je omgeving. Er zijn veel auralagen. Doorgaans kijk ik in een reading naar de volgende 4 auralagen.

 1. 1e auralaag: fysieke aura. Hoe ervaar je je lichaam, is er waardering voor je lichaam, ben je in verbinding met je lichaam.
 2. 2e auralaag: emotionele aura. Hoe beleef je de wereld om je heen. Laat je je emoties makkelijk zien. Wat zijn je verlangens en wensen.
 3. 3e auralaag: mentale aura. Hoe is je visie op de wereld. Welke normen en waarden zijn er. Hoe is je houding t.o.v. de wereld om je heen.
 4. 4e auralaag: spirituele aura.