Over mij

In de afgelopen jaren heb ik veel over mezelf ontdekt. Door mijn scheiding (jaren geleden) kwam ik in contact met een psycholoog die mij aanraadde de basisopleiding intuïtieve ontwikkeling te gaan volgen. Ze zei: ‘ga jij maar eens leren onderscheid te maken tussen jezelf en een ander’. Mijn gevoel volgend ben ik op basis van haar advies gestart met de basisopleiding. Na de basisopleiding besloot ik door te gaan met de healingopleiding en aansluitend heb ik de readingopleiding gevolgd en afgerond.

Ik heb de opleidingen voornamelijk gevolgd t.b.v. mijn eigen ontdekkingsreis. Ik had in het verleden al wel wat gedaan op het gebied van healing (Universal White Time Healing I, II, III en Universal White Time Crystal and Miniral Healing I), maar het volgen van de basisopleiding, de healing- en readingopleiding maakte mij steeds bewuster hoe belangrijk het voor mij was (en nog is), mezelf te leren kennen. Het was confronterend soms, maar ook verhelderend en daardoor ruimte gevend. Ik heb hierdoor ontdekt dat, hoe helderder ik kan zijn over mezelf en mijn eigen processen, hoe helderder ik naar anderen kan kijken en naar hun processen. Dat vind ik nog steeds een wonderbaarlijk iets. Elk inzicht die ik gekregen heb over mezelf, mijn eigen gedrag, mijn eigen patronen en overtuigingen, is weer een extra stuk gereedschap die kan ik kan gebruiken in mijn gesprek met anderen.

Klein voorbeeldje: door ervaringen in mijn jeugd ben ik aardig bekend met dissociatie. Toen ik begon met de basisopleiding was ik me daar totaal niet bewust van. Heel wat uren verder (en heel wat ‘verdwijningen/eruit vliegen’ e.d. verder) heb ik ontdekt dat ik het doe, wanneer ik het doe en dat ik er ook weer uit kan stappen als ik merk dat ik het doe. Vanuit het ‘hallo’ voor mezelf (het is oké dat ik dat doe), is er de acceptatie van en voor mezelf en van daar uit heb ik ook een keus. Mijn eigen ervaring maakt dat ik dit makkelijk kan registreren bij een ander: ik herken en begrijp het.

Ik heb eigenlijk nooit geweten welk beroep ik graag wilde uitoefenen. Het effect van: ‘geen idee wat ik worden wil als ik later groot ben’. Ik was altijd bezig met proberen een doel te ontdekken, omdat ik heb geleerd dat je toch écht wél een doel moet hebben om na te streven. Alleen kon ik dat doel nooit vinden. Door alle ervaringen en opleidingen heb ik ontdekt wat ik echt leuk vind: een ander helpen inzicht te krijgen in zichzelf. Maar hoe dat vorm moest krijgen, wist ik eigenlijk niet zo goed. In de readingopleiding is de aandacht gericht op het geven van readings, maar ik miste de mogelijkheid in gesprek te gaan met mensen. Het idee alleen readings en healings te geven leefde niet voor mij. Maar wat dan wel?

In contact met anderen merkte ik op een gegeven moment dat ik de beelden die ik zag bewust en onbewust gebruikte. Als ik in gesprek ben met mensen zie ik veelal beelden. Ik zie wat mensen doen, hoe ze bijvoorbeeld in contact zijn met anderen (trekken ze zich terug, gaan ze juist naar de ander toe). Ik vertelde steeds vaker wat ik ‘zag’ en merkte dat bepaalde gesprekken steeds vaker tot het idee leidden: kan ik het readen combineren met een gesprek en zo ja, hoe ga ik dat dan vorm geven?

Vanuit deze gedachte is mijn praktijk ontstaan als een praktijk voor reading, healing en coaching. Jouw verhaal, jouw vraag is het uitgangspunt en ik gebruik mijn kennis, ervaring en ‘zien’ om jou een helder beeld te schetsen wat je patronen zijn en te kijken waarom je doet wat je doet. Er is ruimte voor jou om te reageren en indien nodig geef ik tijdens het gesprek of naderhand een healing om wat wordt aangeraakt de ruimte te geven te gaan stromen.

Als mijn verhaal je aanspreekt en je wilt een afspraak maken of als je vragen hebt, neem dan contact met mij op. Klik hier voor de pagina met contactgegevens.