Jaren geleden kwam ik in contact met Mannie Hoogendorp. Zij zei tegen mij: ‘Je weet het allemaal best, je hebt alleen handjes en voetjes nodig’. Bij haar ben ik diverse cursussen gaan volgen en langzaam bij beetje ontdekte ik meer over mijzelf. Op een gegeven moment ging ik scheiden, wat de nodige emoties teweegbracht en de psycholoog die ik toen sprak zei uiteindelijk tegen mij: ‘Ga de basisopleiding intuïtieve ontwikkeling bij Omzin volgen en leer onderscheid te maken tussen jezelf en een ander’. 

Zo gezegd zo gedaan. Ik heb me aangemeld, ook al had ik geen idee waar ik me voor had aangemeld. Ik had het idee dat het slim was om te doen. Ik startte met intuïtieve ontwikkeling 1 en ging naar intuïtieve ontwikkeling 2. Vervolgens door naar de Healingopleiding en daarna de Readingopleiding. Wat heb ik in die jaren veel geleerd over mezelf. Me ondertussen realiserende dat ‘hoe meer ik leerde over mezelf’ hoe beter ik een ander kon ‘lezen’. En steeds weer mezelf afvragende: ‘Lees ik de ander of lees ik hier mijn eigen verhaal?’.

In 2017 koos ik ervoor bij Tom de Kok de Wake Up Course (nu de shift pioneersgroep) te gaan volgen. Jemig, wat vond ik dat moeilijk. Niets geen handschoentjes of verpakte verhalen of boodschappen. Gewoon ‘just the way it is’. Ik kan je zeggen: makkelijk vond ik het niet. Met name het 1e half jaar stuiterde ik tegen mega veel overtuigingen aan. Verantwoordelijkheid nemen voor mijzelf en alléén mijzelf. Wat van een ander is, is van een ander en is mijn zaak niet. JA MAAR die ander……. Wat een gedoe. Wat een strijd. Wat een weerstand. EN wat een bevrijding. Ik begon te ontdekken dat verantwoordelijkheid nemen voor mijzelf, inhoud dat ik keuzes heb.

Toen ik in 2021 de post hbo opleiding tot coach practitioner afrondde zei 1 van mijn medecursisten: ‘Het is bijna jaloersmakend hoe jij op jezelf reflecteert’. Ik dacht bij mezelf: ‘Dat is het grootste compliment wat ik kan krijgen’. Ik heb inmiddels ervaren dat als ik iets wil, ik maar naar 1 iemand kan kijken en dat ben ik zelf. Ik deed het ook alleen maar voor mijzelf, dat reflecteren. Ik weet, ik heb dat zelf ervaren, dat alleen dan ik een stap verder kom. Nog steeds, elke dag weer, hoe moeilijk ik het ook vind, ga ik door en voel me steeds meer mij. Hoe oneerlijker ik ben naar mij, hoe meer weerstand ik ervaar. Hoe eerlijker ik ben naar mij, hoe meer vrijheid ik ervaar. Vind ik het altijd leuk? Nee, zekers niet. Maar het voelt wel bevrijdend en uiteindelijk ervaar ik steeds meer rust.

We hebben geleerd veel te onderdrukken, niet te erkennen wie en wat we daadwerkelijk zijn. Kijk om je heen, praat met mensen en je hoort de oordelen en de veroordelingen alle kanten op gaan. Dit is fout, dat is fout, dit is goed en dat ook. Maar is dat ook zo, is dat echt zo? Of heb je geleerd dat het fout is of goed. En als jij dat dan ook doet, ben jij dan ook fout of goed? En wat ga je onderdrukken als je hebt geleerd dat het fout is? En is het niet zo, dat hoe harder je dat probeert te onderdrukken, hoe harder je bent voor een ander die datgene doet wat jij zo hard probeert te onderdrukken? Ik heb ervaren dat het zo werkt en hoe meer ik accepteer in en van mij, hoe makkelijker ik het vind een ander te accepteren voor wie en wat die persoon is. Dat laatste is een gevolg van acceptatie van mijzelf en was geen doel op zich.

Iemand vroeg mij laatst:
Ben jij therapeut? Ik zei: Nee. Ben je dan een energiewerker? Ik zei: Nee, maar als jij er een benaming voor hebt, dan kan ik stoppen met zoeken er naar. Ik ben een coach en toch ook weer niet.

Wat of wie ben ik? Ik ben ik. Ik heb mijn verleden, mijn kennis, mijn ervaring. Dat is van waaruit ik met een ander begaan ben en met een ander praat. Ik weet zelf als geen ander hoe lastig het is om naar jezelf te kijken. En dat als je jezelf als uitgangspunt wil nemen, jezelf als basis, dat het start met de wil om eerlijk te zijn naar jezelf en je ook wilt dat een ander eerlijk is naar jou. Ook al is dat niet altijd leuk.

Ik vind het leuk om behulpzaam te zijn voor een ander en te zien hoe een ander, door zichzelf te leren kennen, steeds meer in staat is keuzes voor zichzelf te maken en blij te zijn met zichzelf. Daar kan ik van genieten. Alles zit namelijk in de mens zelf. De mens moet alleen zichzelf in staat willen stellen dat ook te gaan zien.

Als bovenstaande je aanspreekt, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Hartelijke groet,

Annnemieke

——————————————-

Voor hen die het interessant vindt, heb ik hieronder aangegeven welke opleidingen, trainingen, cursussen en workshops ik heb gevolgd.

Heden:

 • The shift pioneersgroep. Robell International vanaf 2020.

Afgeronde opleidingen/cursussen:

 • Workshop Schuld en Schaamte voorbij (Robell International 2021)
 • Train je trainersvaardigheden (Opleidingsinstituut DJI 2021)
 • Post-HBO beroepsopleiding tot Coach practitioner (Alba Academie; 2020/2021)
 • Workshop Effectief omgaan met emoties 1 en 2 (Robell International 2020/2021)
 • The Wake Up Course (Tom de Kok Teachings 2017 t/m 2020)
 • Assisteren Healingopleiding bij Omzin (sept 2017 t/m dec 2019)
 • Pioneerscursus 8 – acceptatie (Tom de Kok Teachings 2019)
 • Training Shamanic Healer (dec 2018 t/m jun 2019)
 • Assisteren Workshop “in verbinding” bij Omzin (2018)
 • Workshop Siberisch Stenenorakel (2018)
 • Pioneerscursus 7 – vertrouwen (Tom de Kok Teachings 2018)
 • Voortgezette training Innersound stemvorken (omzin.nl 2018)
 • Basistraining Stemvorken Innersound (omzin.nl 2018)
 • Readingopleiding (omzin.nl 2014-2016)
 • Healingopleiding (omzin.nl 2013-2014)
 • Training Psychopathologie (CTP Veldzicht/Hanzehogeschool Groningen 2014)
 • Basisopleiding Intuïtieve Ontwikkeling deel 1 en deel 2 (omzin.nl 2013)
 • Cursus Psychofarmaca (CTP Veldzicht 2013)
 • Training “Motiverende Gespreksvoering” (Saxion 2011)
 • Universal White Time Healing 3 (Mannie Hoogendorp 2010)
 • Universal White Time Healing 2 (Mannie Hoogendorp 2009)
 • Universal White Time Crystal Mineral Healing 1 (Mannie Hoogendorp 2009)
 • Universal White Time Healing 1 (Mannie Hoogendorp 2009)